update tis!

Idag har jag från morgon till kväll varit på Bergsåkers travbana, Birsta, klippt hår, sytt gardiner, fixat i huset, sist men inte minst firat Micke 25 år! Idag var jag ledig!
Då har jag inte hunnit rida och kanske det viktigaste, ta det lugnt! Pinsamt dålig på det, men fruktansvärt duktig på det ibland också. Hatar och älskar den där pressen som gör att man planerar allt i minuter och inte timmar.... Det går jämt.

Imöra på min andra lediga dag så ska Siwen och jag baka. I en bagarstuga, blir spännande, fram för allt gott... hehe! Innan det ska jag rida och brodda om min häst! På kvällen ska vi fira Micke omg. 2. :)

Aja, dagboksbloggen säger godnatt! / PYSSSSS!


natti!

Kan inte tro att jag får sova inatt, imorgon? Och SOM jag kommer sova. Idag kom ett hölass, (lastbil + släp) med hundratals balar som vi slet lös med våra bara händer. Bar och staplade. 2,5 TON, endast! Imorrn är jag antingen svagare eller starkare än aldrig förr!

Och idag vann min passhäst och andra utselningen kom trea, bra dag! :D
När jag kom hem efter ett 12-timmars, var det bara att duscha & svira om, äta kebab och börja klippa. Kom hem NIO och stendöd.



Hästar. Idag fick jag erbjudande att överta en jättefin tvååring som annars kommer tas bort. Annars är hästen fullt frisk och är verkligen fin, både stillastående och i travet. Men det kostar att ha häst, både pengar och tid. Men denna ska ju naturligtvis göra mig till miljonär så varför fundera? ;) HOTCHKISS!

1:a advent!

Och vad passar inte bättre än att få lite SNÖ! Nog för att jag jobbade och det blev en dubbelt så jobbig dag så får man ta det som ett rejält träningspass.... :)

Imorgon är det 8:onde dagen PÅ RAD som jag ska kliva upp innan 5, nämligen 04.00. Det väntar hölass, körningar och travtävlinga tiiidigt imorgon. Sen är jag "ledig" två dagar, tis-ons. Har planerat in tillräckligt jobb de dagarna så kan nog inte kalla det ledigt längre... 

Shoppade lite utebelysning för någon vecka sedan som jag knappt haft tid att ens ägna en tanke åt att sätta upp. Tror jag ska göra det nu medan Micke är på Ica och handlar glögg & pepparkakor, och en mintchokladkaka givetvis.

FREDAAAG!

Jag har inte bara sedlar lite över allt, utan godis också... Letade FÖRBRYLLT efter MARABOU CHOKLAD MINT! Mycket fanns, men inte mint! Ringde mamma som köpte kaka & 1,5 liters pet! Det förtjänar jag som följer samma mall även helgen efter hektisk arbetsvecka. Och arbete är arbete, när magen verkligen vänder sig ut och in av hunger trots stadiga mål hela dagen när middagsklockan ringer - arbetar man! Tacka Ica som haft extrapris på fläskfilè hela veckan = Det blev fläskfilè här hela veckan!
 
Nu kollar vi på IDOL & jag förbereder klocka & kläder inför 04.45 - turen imorgon! ZZZZZZzzzzZZ!

Visst är det jobbigt att ha så många planer i huvve så man vet inte var man ska börja????


Torsdag!

Veckan flög igen...... Har samtidigt hunnit tagit mig en rejäl funderare och är påväg mot ett beslut som är det bästa tror jag. Jag börjar om från ruta ett. I alla fall årets ruta ett och tar omtag. Något gammalt, något nytt, något spännande och kanske något givande. Jag lever också bara en gång, det handlar om att våga!

Jobbar helgen.
Det känns ganska tungt att åtta dagar kliva upp snortidigt och att bli starkare i varenda liten muskel förutom hjärnan är helt okej.

Inatt ramlar lön in, 2 st..... GÖTT!
 
GODNATT! :)

ONSDAG!

Ahhhh. Igår somnade jag efter middagen, typ 17.30 och sov till jag klev upp imorse kl 5.00.... Hoppas jag är utvilad nu. Önskade att jobbet låg halva tiden närmare mig... Tar sån tid att åka, jobba, åka!

Haha, nåväl. Har ägnat kvällen åt min häst, min egna pärlehäst. Känns som jag ägt honom i 2 år, typ. Om man tänker vilken utveckling och skillnad i både beteende och ridning kan man ju nästan tro det! <3

I lördags
vann jag 2000 på en hundring. Idag gick jag in på kiosken köpte en Loka efter jobbet och spelade en tia på Lasses Axlite, vann 200. Helt OK! Haha! (Micke spelade hundra och vann 2000). Där försvann glädjen! Ne, men GRATTIS LASSE & Micke!

HEJ SNABBA DAGAR!

Några dagar sedan jag skrev. Process funderar kvarstår några veckor. Och jag rapporterar mycket jobb!

Kom hem 01 i fredags efter travet. Ledig helg. Casino lördag, 2000:- in. Julstäd, pizza, 1 påse lussekatter och glögg på söndag.

Idag har jag varit till Gävle med 3 hästar. Det blev pengar åt alla. Och i fredags plockade alla hästar pengar med. Resultat 7 hästar sedan fredag ser ut så här: 1:a - 2:a - 3:a - 5:a - 6:a- 7:a - 8:a. ALLA har placerat sig!

Kom hem vid 19 ikväll efter att klivit upp 03.45. Är kluven. Dagarna är för korta och jag för trött för att veva dygnet runt. Det kan ingen! Behöver mer tid, varje dag!!! Det kommer aldrig hända. Däremot kan jag själv reglera.

Nu ska jag vänta hem Micke. Ta fram glass och äta lussekatter. Saffransbullar är sååååå gott och såååå jul! :) 
SEN GODNATT!

jultjat!

Till helgen ska vi som sagt fixa lite advent. Och idag passade jag på att dra en runda i shoppingens centrum Bydalen - Birsta.

Stallet: Hyllor & krokar.
Katten: Låda, spade, sand & massa burkmat.
Gården: Julbelysning.
Uterummet: Stora adventstjärnor.
Tv-rummet: Gardiner.
+ Lite annat sånt där som man behöver.
OCH en kanske onödig, men bra till jul, nämligen glöggkoppar och skålar. 99:- på Rusta:


Vita med röd text - fina! (December, advent, jul utan glögg, russin & mandel = ingen jul!)

Nu borde jag sova. Men ska äta. Är döhungrig då jag endast tankat med trippel espresso sedan eftermiddagens mellanmål. TO BAD!
Imorgon jobb som vanligt, samt kvällstävlingar på Bergsåker. Sen en ledig helg!! :D

tiden går fort då man har roligt

Imorse när jag vaknade 05.00 tänkte jag "att ikväll ska jag lägga mig åtta"! Nu sitter man här. Nyss inkommen från stallet & en ridtur... Klockan är över NIO! (Måste dock tillägga ett beröm till mig själv som lyckas komma i säng innan 22 varje kväll innan jobb). (Y)

Inte mig emot. Är så glad över min häst som delar med sig lite hopplöshet och mycket lycka! Får kolla med allmogen om dem tycker jag är riktigt dum i huvve eller bara lite om jag råkar dra på mig mer...?

Äh, lite fika och en inköpslista på det här så säger jag godnatt....

IKEA & DOLLARSTORE efter jobb imorgon? Atrore!

NATTI! / FRIDA

@ home

Kom hem till stallet runt 20.00 och hem - hem runt 21.00. Så skönt att det var eftermiddagstrav och inte kvällstrav. Nu orkar man ju kliva upp imorgonbitti igen. ;)

Annars då, jo igår klickade jag hem årets första julklappar. Nåväl, jag har faktiskt lyckats köpa på mig några till under hösten...

Tänkte göra lite fika om jag orkar. Är trött och egentligen mätt efter en biffig mosbricka med tjockisar x2 och räksallad på Statoil på hemvägen!

Sov gott!


BOLLNÄS

På väg till Bollnäs. Medpassagerar bjuder på baugetter och wienerbröd. Bra jobb!

ADVENT

Till helgen ska jag ha gjort lite advent. Ska kolla igenom adventsgrejorna och förhoppningsvis behöver vi något nytt. ;) (Mycket större hus i år än ifjol ju)
Till helgen ska jag också baka lussekatter, fy fabiano vad smarrrr!

Nu ska vi fika pepparkakor och mjölk på lite kvarbliven "farsdagstårta".

Hejhopp!

Idag svischade dagen iväg på jobbet, så det ska vara! Tänk att jag får månadslön för något som är mitt intresse och som var mitt drömyrke. Får väldigt goda förutsättningar av arbetsgivaren tycker jag. Bra jobbtider och upplägg som gör varje dag enklare!

Imorgon ska jag åka med en av mina passhästar till Bollnäs och starta. Så kommer jobba över lite och tjäna någon extra krona. Amazing! Är sugen på att ta med Tyra och be hennes uppfödare komma till banan så får dom träffa henne efter snart ett år, (Tyra är född i Bollnäs). Får se!

Ikväll (snart) ska jag iväg och klippa. Men först äta snälsklingens fetaostbiffar som han står och gör iordning när man kommer hem. Så gott, så snällt! 
Sen rida OM jag orkar.... För imorgon blir det ju ingen ridning då jag kommer hem på kvällN!

shoppili!

Det blev Birsta i lördags. Plockade upp mamma på hennes jobb i Matfors. Sedan blev det Willys, Granngården & Jula.

Eftersom jag vistas mycket med vatten omlott ute (d.v.s kyla denna årstid) köpte jag ett par regntäta fodrade stövlar i storlek lite för stor. Runt tusenlappen på Granngården:

Och en mössa från Jula som ska hindra värmen att stiga ut genom knoppen under arbetsdagarna! Den är till och med snygg tycker jag:


Köpte även en rattmuff och 99 kronors stövlarnaJula som jag kan använda nu när det inte är så kallt.

Nu säger jag godnatt till datorn! Ska ägna sista delen av kvällen i soffan och lite Beck innan sängen.

NATTI! :)

farsdag!

Vilken underbar dag!
Alldeles vitt överallt, man kunde nästan tro att snön fallit.
Av någon konstig anledning känner jag mig så glad när det nalkas sen höst och snart vinter och snö, har aldrig kännt så förr. Ser fram emot att - åka till fjällen, - ridningen, - kvällsmyset i mörker och - JUL & nyår!

Har i alla fall ridit lektion idag.
Och det gick fint! Hästen gör verkligen framsteg. Eller till och med VI om man får skryta upp sig..... ;)

Snart ska vi äta farsdags-middag+ tårrrrta hos mamma & pappa med Anna, Björn, Mormor & Morfar!
Innan det tänkte jag ta upp en liten byrå till förvaring av handskar, vantar, mössor o.s.v. som vi kan ha i vår "ogjorda" hall tills att vi ska fixa iordning där. + Plus sortera diverse utekläder.

Hare bra! / Frida


birsta eller ej??

Sitter & funderar över om jag ska åka till Birsta eller ej?
Behöver fortfarande vinterskor/stövlar! Och på veckorna efter jobbet vill man bara hem till allt annat....

aliveeeeee!

Att helt enkelt vara ego, på ett bra sätt är svårt. Jag tror "mycket vill ha mer" & "ego"-människor runt omkring skrämmer andra att bli likadan? Var går gränsen?

Dagliga updaten!
Har varit i tempo.
05.00 - Klev upp
06.30 - 16.20 - Jobb
17.00 - 19.00 - Klipp
19.10 - 20.05 Ridning
Sen Robinsonfinal, värdig vinnare får man väl säga!

Imorgon blir det jobb. + att jag har tre passisar till start på Bergsåker imorgonkväll!
SEN HELG! :D

NATTI!

H&M!

Idag kom lite grejer från H&M på posten:

Dessa fuskpälsaccessoarer skulle jag ha. De gör min tunna snygga skinnjacka lite mer snygg, välklädd och varm i vinter!
+ Lite reagrejs som behövliga underkläder och smycken + ett onödigt nattlinne som jag inte vet när man använder? (Sover inte i nattlinne och på kvällar och mornar har man ju en fetings-coz-onepiece)! Men fint vare! 

Idag på jobbet delade vi upp storhelgerna i december. Jul är verkligen heligt för mig. Men jag tycker hela december spelar in, inte bara julafton. Så jag tog julhelgen och är ledig nyår. Ser det som enda chansen som att få se fjällvärlden i vinter. Vemdalen?! 97,5 % säkert!

Och vad gör det att jobba kortdagar under fantastiska jul. Hästar, motion och frisk luft? Nyttigheter bland allt julstök!

NU:
Promme med Tyraälskling.
SEN: Lite TV, varmchoklad & mackor innan sängen.
Upp&hoppa: 04.45 imorgon!

vikka probbs!

Kom hem från jobbet. Tänkte rida pappas häst, men då ska denna på återbesök hos vet. imorgon. (Så det är väl ingen panik på träningsfronten).
Och med det plockade jag med mig en och annan räkning... Hej vad pengar det går när man är bilägare, skatt och försäkring! Det positiva att det är långt mellan gångerna med just dessa betalningar




Står i valet och kvalet om jag ska rida min häst eller ej?! Har kommit fram till att tiden är knapp resten av veckan.
Onsdag:
07.00 - 16.00: Jobb
18.00: 2-3 klipp Stöde
Torsdag:
06.30 - 16.15: Jobb
17.00: 1 klipp Stöde
18.00: 1 klipp Viskan
Fredag:
07.00 - ca 22: Jobb

Undra om jag ska va ledig i helgen? Hoppas jag ställer till det så!

PÖSSSS/ DÖSLUT!

godermorgon!

Usch! Blev ledsen på Nyhetsmorgon som börjar 05.50, trödde det började 05 eller senast 05.30! Hade ju vara en trevlig stund på morgon så här efter grötfrukosten! Men idag räcker det nog om jag åker fem, tio över sex, så hinner se lite! :)

Ha en bra dag!


sikken start

Första riktiga dagen på jobbet. Hes som en gris, men ack så kul det va. Roligare än förväntat och hoppas det håller i sig! :)

Kom hem vid 17 och genast tog jag in mina två pållar.
Ut och red på min alldeles egna av dessa två. Och han var en DRÖM idag!´

Nu tänkte jag sitta i soffan och vänta på MICKE och lilla söta Tyra som varit söderut och hämtat en lastbil idag.... Saknar Nyr! Micke tar med sig lite take away från mamma - ugnsfalukorv, mums! Sedan blir det standard; mer TV & fika innan sängen. :)

Imorgon börjar jag sju. SKÖNT! En halvtimme gör mycket på mornarna t!

hez.se

Inatt märkte jag att rösten sakta men säkert avtog. Imorse när jag vakna och skulle hälsa dagen välkommen strejkade stämbanden totalt. Det har blivit bättre. Och det viktigaste är trots allt att jag inte har ont, eller har feber. Feber är värst!

Idag har jag ätit, kollat på Svensson Svensson och ätit. Senare mot kvällskvisten har jag jobbat ideellt med pappa, mamma och Mickes hår. SKÖNT! 
Har blitt rejält bortskämd denna helg. I fredags trerätters hos Siw. Lördag middag hos mamma & pappa, och idag söndag bjöd mormor & morfar konkaronken på E14-baren! TACK ALLA!


NU sitter jag i soffan efter lite dammsugning och ska betala någon räkning. SNART blir det lite soffmys m. tv & kalla hallonsmoothies innan läggdags!
Imorgon blir det min första riktiga arbetsdag som fast. Skönt att kylan inte börjat komma riktigt än. Börjar 6.30 måndag & torsdag. Tis, ons, fre: 7.00. D.v.s att klockan är ställd på 04.45 imorgon. Zzzzz!

halloweenhelg 2

Lördag, och då har jag & min häst tränat för instruktör två dagar i rad! Känns bra att få riktiga genomkörare nu innan vintern. Då det automatiskt kommer bli mer uteritter. Det halvår som varit, med mycket nya intryck och framsteg ska smälta den kalla snön som komma skall! :D

Annars red jag pappas häst som jag inte ridit på några dagar tack vare sjukan. Varmblod måste vara den allmänt bästa rasen i världen! Tacksamma djur! :)

Kom nyss hem från middag hos mamma & pappa! Haha och pappa är lite lite sick ibland. Han fick full pott på travspelet och innan alla loppen gått var han brydd över vad han skulle göra med pengarna: "Det finns ju folk som har dåligt ställt och så..." 7:an gav drygt 5000:- / 3... HAHA!

ALLA ska ut och göra nått, festa, bio... Aa! Själv är jag inte alls sugen på att gå ut, som vanligt, typ. Micke vill åka till Elin och sen vara i Viskan ikväll. Skulle ju vara kul att träffa lite goingar! Fy, jag borde ha nån som rycker upp mig i knoppen.
Ajja, ska ta och dra på lite smirre så åker jag till Viskan och avnjuter ett eller flera glas äppelvin! Tvivlar inte på detta folk!

Hare bra!


heysan!

Idag vaknade jag betydligt piggare än vad jag var igår då jag gick och la mig. 36,8 i temp, lite halsont och lite snuva...

Alldeles nyss fick jag en chans att rida lektion för Laila. Och jag tar den chansen. Har faktiskt sett fram emot lektion för henne, tycker hon är duktig!

För lite frisk luft och energi blir det nog inte sämre av, sen behöver jag inte ta ut mig för mycket. Får vila hela kvällen sen efter lite frisörjobb... :) Åh, IDOL! :)


fever!

Från att frysas till att svettas, från 37,3 till 38,9! NU ÄR JAG SJUK! Minns inte ens när jag hade feber så jag vart utslagen sist... :(

Tur Micke pysslar. <3 Tar hand om Tyra, hästarna och mig. Nu har han gjort en smoothie med grädde, banan och frysta jordgubbar. Måste äta lite så man tillfrisknar! :)

en släng av sjuka?

Fy fy fy! 
Vaknade igår morse av halsont och ännu värre imorse. "BARA" för att jag skulle på nyjobbet. Annars relativt pigg och fräsch 05.00. Fikade mannagrynsvälling och mackor. Begav mig på jobbet, och jag trivs redan! :D

I vilket fall var mitt kundschema fullproppat från att jag lämnade jobbet 12.00. Som tur var jobbade mamma i Matfors och ett lunchstopp på Dinos var innerligt! Snart kommer dagens sista kund och det är klipp och sling på tapeten. Med en stel, ond & iskall kropp + övertempurerat ansikte är det ändå för kul för att avboka. Ledig imorrn (typ), lördag & söndag! :)

Ikväll världens största chill i soffan med 70 filtar och 30 koppar varm choklad, med Micke & Tyra! <3 OCH Robinson!

kaffemaskin!

Nu när jag ska börja på nya jobbet vill man ju ha sig en varm kopp java då man kryper upp ur varma sängen kl. 05. Jag ställer mig inte och kokar kaffe åt bara mig själv. Så jag MÅSTE nog köpa en kaffemaskin....... Haha! ;)

En tassimo:



När Micke kommer hem vid 14 ska vi tillsammans ta tag i rum 2 nere i källarn. RÖJA och gå igenom. Tråkigt! ;( Men skönt när det är över! :)
Nu ska jag ut och rida!

HEJDÅ!

JIM BEAM!

Red min pålle nyss. För drygt tre månader sedan gick han som galopphäst, från att tävla i snabbhet och vara allmänt yr & stressad till att bli så fin ridhäst. Ja, visst kan han ha sina hyss för sig annars vore det bore! Är så tacksam över all hjälp jag fått med honom! :)

Är sugen på att tävla i Ånge om 2-3 veckor och ta det som träning. Miljöträning osv. Från att jag köpte honom i somras har jag hoppat han två gånger (inte mycket). Vill ju verkligen att dressyren ska vara OK innan man lägger in hoppningen. Eftersom markträning är a och o. Men som sagt, en miljöträning och hoppa några små skutt... För att ha en början på något nytt liksom. :)



Nu har jag kommit in från stallet. Fryser lite, äter lite tortillas och myser med Tyris! Tagit fram räkor ur frysen som vi ska knåpa i oss senare ikväll, Micke & jag. Lite majonäs, citronas, sallad, avokado, bröd o.s.v. Blir gott till en film det! :)



INFO ENGELSKT FULLBLOD (min häst)

Det engelska fullblodet är en hästras som härstammar från England under 1600- och 1700-talet och som helt framavlats av människan. Målet har hela tiden varit att få fram en så snabb häst som möjligt och idag räknas det engelska fullblodet som världens snabbaste hästras.

Fullblodshästen är inte bara världens bästa och snabbaste kapplöpningshäst utan många av världens bästa ridhästar är också fullblod eller på något sätt influerad av dessa. Idag är det vanligt med engelska fullblod som framgångsrikt tävlar i svåra klasser i såväl dressyr, banhoppning och fälttävlan.

Rasen är även känt för att ha ett relativt svårhanterat och livligt temperament och är ingen häst för nybörjare eller barn. Med bakgrund i det arabiska fullblodet och som galopphäst är hästen enormt uthållig. Den har exteriörmässigt en välproportionerlig kropp. Litet huvud, muskulös och färger som fux, skimmel, brun, svar förekommer (skäck & tigererad är otillåtet). 

Beams pappa:


vit plåt från Åhlens

ÅHLENS.SE

BRÖDLÅDA 199:-
¨

KAKLÅDA 149:-


Fick ju te och kaffeburk från samma serie av Siws i inflyttningspresent, i början av sommarn. :)


1:a november 2011

Ganska lagom att lediga dagar kliva upp mellan 7-8. Då hinner jag med stallet, Tyra, tvätta, lite stök och göra en riktig frukost till "Efter Tio" med Malou på fyran. Efter tio är bra!

Idag ska jag:
x
Ringa
x Pappersfix
x Sortera
x Rida min häst
x Rida pappas
x Städa (dammsuga)

Och nu är det November och faktiskt snart tillåtet att släppa advent och jul inpå. Tänkte kalkylera en slags julkassa. Man ska inte behöva bli urfattig bara för det blir en underbar högtid!


RSS 2.0