amandor!

Uschhh! Känner mig så stressad, och det är ju inte ovanligt. Prestera & varva ner, svår kombo!

Men inför resan:
* Det viktigast är att pass, pengar och biljett är med, resten finns att köpa på plats.
* Tack vare Siw fick jag en vaccinationsspruta idag, guld värt!
* Hästen orkade jag inte rida idag (för ridning krävs mkt energi & ork för att det ska finnas någon mening). Så ska ta in honom vid tv4 nyheterna och borsta honom välbelönt vackrare (och imorgon kliva upp tidigt för att rida).
* Och imorgon ska jag klippa 1 eller 2 stycken innan vi lämnar byn för Sthlm vid 10.00.

Värdelöst att åka på resa med betungande axlar. Man vill ha ryggen fri för en veckas avkoppling! NÄRA! :D

NU: Idol! Och satan i gatan vad alla är duktiga, tänk att få bära sådana röster, lyllosar!

Mina favoriter:




nattvakt!

Tyra fick "ett-års"-vaccin idag. Givetvis glömmer man bort att jag själv måste få en dos mot gulsot, hepatit osv. Åker för guds skull utrikes på lördag! Hoppas vårdcentralis har detta vaccin hemma så jag kan komma imorgon. Siw checkar! :)

Imorgon måste jag alltså:
*
Fixa vårdcentralen (om jag så måste åka på annan ort eller hur det nu ska gå till, vaccin måste jag ha!)
* Fixa Tyras försäkringspapper
* Packa det sista
Sedan det vanliga; rida, Tyra och hoppas komma mig för en solning tillåmä!

Ne nu ska jag fortsätta min på min alldeles första jobbnatt (inom detta yrke får jag lov att påstå). Hittills går det riktigt bra, hoppas det håller i sig. Imorgon efter 7.15 har jag semester! :D

Puss & Godnatt alla ni som får sova!




vad gör det om 100 år?

Och man lever en gång så varför vara tråkig, trångsynt och bunden? Bli lagom realist och mycket optimist. Man lever FÖR varandra. Och man ska UNNA helt enkelt! Det var bara en tanke som slog mig här i dagarna. Jag tyckte den var bra. Vibs!



Älskar egen tid
då man själv känner att tid & ork finns. Har FAKTISKT intensivtonat håret idag. Otroligt skööööönt! Nu ska jag bara orka måla naglarna och noppa bryna sen är jag redo för världen och turkiz!
Och Anna har tillsammans med mig ridit min häst för andra dagen i rad och det går fortsatt bra. Känns skönt att veta att han kommer få lite motion då jag är borta och av någon man litar på!

IMORGON:
(!) Kliva upp tidigt, äta frukost i lugn och ro framför morgontv. (Det är livet, haha!)
(!) Fixa med djuren och rida lektion 9.30.
(!) Småpacka till resan (ska denna gång inte överdriva packning, som i vanliga fall) 
(?) Efter det KANSKE åka till staden. (Min säkerhetsväst har äntligen kommit!)
(!) Hinna med några välbehövliga sovtimmar på eftermiddagen så jag inte somnar på jobbet (natten).


GODNATT!


Jag har solat & Micke lastbilslektionat. Tyra mot Birsta - frukost på IKEA!






somliga växer aldrig ifrån natten?

Att jag är en typisk nattmänniska är efter denna helg åter igen konstaterat. Men gott folk, jag kan om jag vill... Sova! Dag som natt, kvällar och mornar! Men jag är gärna en uggla, samtidigt diggar jag tuppen!

Imorgon börjar jag 16.00, samma sak på onsdag och på torsdag ska jag jobba natten (21 - 07) så det borde passa min lilla natthjärna?
Annars imorgon tisdag: 
* Staden (morgon till mitt på dagen)
- Egen vård! Solning o.s.v.
- Fixa inför utland! Inhandla små men kasnke viktiga prylar, växla pengar and so on
* Rida (eftermiddag innan jobbs)

Men jag kolar av trötthet! Trodde Micke skulle hinna komma hem innan jag la mig (han har varit borta heeela helgen, i Skaraborg, eller Vara (?) och jobbat med min däd).
Ajapp! Sova vare ja! Natti!

MÅL:

SÄNGEN INNAN 23.00!

Just nu sitter jag i soffisen & nyss kommit hem efter en heldag på jobbet. Äter godis med papper som aldrig kommer ta slut och facebookar (tråkigt till tusen, är det). Så kan lika gärna krypa ner under täcket och ladda inför imorgon, jobb 7.30!

NATTI!


djurlivet på vischen!

Om Micke aldrig burit på sig ett intresse för djur, och fram för allt hästar skulle jag aaaaldrig skaffat mig en hund och en häst. Och då hade det fattas en stooor del av mitt liv. (Känns till och med som mitt liv utan djur inte är mitt liv? Haha, complicated)! Är så glad att jag måste åka hem över rasten och rasta min underbara hund och kolla till min(a) underbara hästliv i hagen. Glädje! PUSS PÅ HUNN & HÄST!!!!! 

NU: Sträcka ut benen i soffan och lyssna på Tyras ivrigt gnagande på grisöre-slice, sedan jobbet igeeeen! :)

PUSSS!

go'lörda'kväll!

Ikväll tänkte jag på egen hand fatta ett klokt beslut. Och det är att borsta mina fina tänder och sedan knata upp till sängen, i tid. En lååååång nattsömn = En pigg morgon! Och det behövs mycket väl då en det blir en låååååång dag på jobbet.

Men först ska jag gå ut med min vän på en pinkprommis. Sedan smaska lite mer på min påse med ½ kg jordnötar, den kommer vara slut och blandad med lite lösvikt innan jag är nerbäddad. Så gott och så svårt att sätta stopp! 

Trevlig kväll! 
/ Frida

JIM BEAM


Min häst var en "sämre" galopphäst. Men inte alla djur som springer in över 100 000 riksdaler och sedan blir en fin hobby-ridhäst! (Han skulle visat sin starka vilja lika mycket på galoppbanan som han visar för mig hemmavid, då hade han blivit en stor stjärna kan jag lova! ;) )
Starter: 39
1:a pris: 4
2:a pris: 1
3:a pris: 3
Insprungna pengar: 127 102 :-


Född i Polen, flyttades till Tyskland, senare till Jägersro (Skåne), vidare till Mellerud och slutligen Ede. Sistnämnda lär han måsta stanna ett tag. Haha!! Min beresta herrre, Jim Beam! <3

NU har klockan gått för fort igen. Sängen! Godnatt!


last minute - turklands Alanya!

Januni GUBBAR!! En, nej tre resor är bokade. 8 dagar i Alanya, start nästa lördag 1/10 från Arlanda!

BetaRtt och klart! Nu ska vi bara packa och se till att våra djur har det bra medan vi är borta. Sist men inte minst hoppas på bra väder då vi åker "sent" på säsongen. (Ryktesväg har jag hört att Turkiet är mycket varmt och badvänligt mot slutet av Oktober och t.o.m November). Så HOPPAS!
Hotellet:
Väldigt bra beläget i centrum, balkong givetvis, 200 meter till strand (kleopatra) inkl. halvpension (frukost + nått mer). (Dock tycker vi att halva nöjet är kvällen och olika resturangerfarenheter, men halvpension är säkert bra alternativ och prisskillnaden var inget att diskutera!)

NU blir det sängen, pangbom!
Natttti! :)

dax för relax!

Trött trött trött! Det är inte mycket till liv att vara trött...! Denna vecka har varit extrem och jag tror hela sommarens sena nätter, tidiga mornar och jobbtimmar sköljer över mig just nu. Tack!

Endast värme och en solstol, sen är jag nöjd!
Skulle lätt kunna bo på 4-stjärnigt med denna vy nästa vecka! HÄR:


Idag jobbar jag sån där tim-samlare: 5 timmar morgon/fm - långrast - 5 timmar em/kväll.
Har bokat in ridlektion 14.00. Så ska gå ut med Tyra, sen fixa hästen!

Imorgon torsdag har jag klippdag/kväll.
Fredagkväll flyttar jag (typ) in på jobbet, flyttar ut söndagkväll!

Morsss!


pekingsoppa

Micke: "Jag har gjort pekingsoppa, vill du ha?"
Jag: "Aa, jag kan ta lite".
Sen har min skål fyllts på 5 gånger..? Hur god som helst!
Få jag känner som är så duktig på mat!

Ne nu ska jag fortsätta följa Idol. Sedan blir det nog Hollywood Fruar. ;)


negativ och en snutt postivitet!

Men usch, vilket väder! Döda skiten så jag kan gå ut på en riktig promenad med min hund och ta en ridtur på min häst utan att man ska behöva dra på sig sjuka av detta kalla regn!

Tog in hästarna vid 11 då dem för en gångs skull stod vid öppningen och ville in. Känns bra att dem står inne under tak, i sina stalltäcken och med mycket torrt fint hö när regnet öser ner trots att det är tåliga djur med regntäcken. Haha! 

Funderar på hur jag ska tackla denna höst utan en vecka i värmen snart, eller nu? Turkiet har jag aldrig velat åka till, men folk tipsar och rekar. Ska jag?! Sola, bada, sova, shoppa! Problem som "vilken resturang ska vi gå på?" existerar. Lovelyyyyyy!
Om och om ska jag tänka: "Man lever bara en gång" då är det ganska enkelt att trycka på boka-knappen!


filmkväll!

Söndagkväll. Och jag har hunnit jobba 7-16, varit i stan (handlat mat o.s.v.) Och städat bilen, gjort stallet, gått med Tyra. Nu ligger vi i soffan alla tre, och en av oss nyduschade mår superdupergott efter helkroppsmassage - Tyra. Vi andra har för mkt kropp för att vi ska orka utföra sånt, haha!

Glad och nöjd. Kastar oss över lite fika, eller ja... godis. 3 kg karameller innanför våra väggar i skrivandets stund, ehhe! Menatte... Jag snodde ihop vitlöks/sourcream-dippen för jag blev himla sugen och inte så konstigt då den är olagligt god. Gör den på Ica's 34% Creme Freich, funkar mkt bättre än Milkos som blir så rinnig och "seg" efter omrörning.
I alla fall, vi ska se Irene Huss - Det Lömska Nätet nu efter Idol!


20 spänn för 2,5 kg på Ica Maxi - Billigt!

men så är det

Haha kan inte förstå vad som lockar 21-åring till webcamen? Haha, 1 bild blir 100 typ... Fattar inte vad som drar att knäppa kort på sig själv med en dator samt en kass kvalitet?






Ne nu ska vi fortsätta feta dirre, chirre, gorre osv. Snart pang-bom-i-säng. Imorgonbitti jobb. Sen blir det stan eller/och en ridtur! :)

PUSSSSSS!


grädde!

Till varje pris skulle det blir mannagrynsvälling som frukost. Dock var mjölken slut så det fick bli på grädde!

Ja det blev rätt OK, men det smaka grädde. Men grädde är GOTT!!

Nu en kort promenad med Tyra, sen jobba till kvällen!


Vintertäckesdax!!

Från: hastprodukter. se (Haglunds)



Lutar åt det översta "silver"färg med helhals..? :D
.
Denna morgon har jag bara tagit det lugnt. Fixat stallet, gick en promenad m. Tyrz till mamma och pappa för jag visste att dem hade goskinka i kylen som blev min frukost. Haha! :)
Nu:
- Promenad hem igen!
Sen:
- Jobbet och hälsa på!
Ska också göras idag:
- Rida
- Klippa Micke och pappa (gott exempel på: "skomakarns barn har trasiga skor")
.
Sköönt med slappdag!

förstå mig rätt

Kan inte tro att jag är ledig imorgon. Att få vakna och veta att ingen tid ska passas det är det som är ledigt! Sköööööönt!

Just nu är jag så trött att jag skulle kunna dö här i soffan. Men måste äta nått, har inte ätit sedan frukost - rågflingegröt och äggmackor på jobbet! Blir bacon med nått nu, tror ja! Salt och fetta, gott de! :)

Sen blir det slapp och kanske en lur i soffan innan jag ska klippa ännu ett hår kring 18-snåret.

Ikväll Robinson!!
Längtar hela veckorna!!! :D
 

PUSS&HEJ!


uggla vs. tupp?!

Sitter uppe, trött som döstryk. Medveten om att nu hade jag sovit 1½ med lite vilja och mer hjärna. Men icket!
Ne nu går jag till sängen, ja det gör jag! GODNATT!

Ps. Ska försöka pyssla ihop en ny header till bloggen, har dock inga bilder på min nya PC. Och bilder är enkelt. 1 bild = 1000 ord? Kanske det.

/ FRIDA

wooooooork!

Skulle egentligen ha ridträning ikväll, men jobb kom i mellan...Tränade själv på banan, halter och övergångar - främst skritt & trav. Gick bra!

Så idag:
Jobbat förmiddagen. Hem; gått med Tyra, gjort stallet och ridit. Nu iväg på jobbet om 20 min igen.
När det är sådana här hektiska jobbveckor orkar man inte göra för mycket hemmavid (alltså huset)... :( Denna vecka får jag nog ihop i alla fall 50 timmar. Plus att jag har underbara djur som alltid går i första hand (annars kan man lika gärna vara utan). Så är jätteglad att Micke gör det som för mig blir ogjort trots att han också jobbar heltid. <3
Det är inte BARA att leva hellere! ;)

Nappa 5 min. Sen åka!
PUSSHEJ!!

elgiganten.se

En glassmaskin står på tur att få en plats i mitt kök. Har blivit rekomenderad att köpa Philips, men kan inte "svika" OBH Nordica:


"Den blå glassmaskinen i vacker retrostil är liten, smidig och gör din hemmagjorda glass på bara 10-12 minuter! Den godaste glassen gör du själv! Välj dina egna ingredienser och experimentera eller prova något av recepten som medföljer. Inkluderar två skålar"
Beställt och klart! Snart är vi fullproppad i god nyttig hemgjord glass! Mums! Köp en du med, klicka på bilden! :D

Nej nu ska jag raffa åt mig en skön nattesömn. Kan alltid hoppas att vakna pigg och fräsch för att bege sig till jobbet kl. 7. Dock mindre troligt. Nattuggliga tröttkepan!! Haha. :)

Sov Gott!

ledig & inte ledig

Haft en ledig dag Och vart hamnar jag...? I Birsta såklart. Haha! (Känns som jag alltid är i Birsta då jag är ledig? Konstigt).
.
Gjorde dock inte av med så mycket kosing. Utan köpte en Remontnosgrimma som matchar mitt ena träns där nuvarande nosgrimma är för stor. Tränset har också vita sömmar som denna:
En islandsmodell. ("Island onesize", enda storleken som tycks passa min häst nätta fullblodsmule vad det gäller denna nosgrimma). Ynka 129:-
.
SLUT på ledig dag. Dax för mina händer att infatta kammen och saxen, hela kvällen lång!
Adjöööö! :)

sunday!

Hejhopp! Nu är denna jobbhelg avverkad. Kliver på imorgon igen kl 8 till 21.30. Sen rullar det på hela veckan. Skönt, men samtidigt stressande då allt hemmavid blir lite puttat åt sidan. Så kan det vara!

Nu: Ska jag gå ut till min häst och ta en kort ridtur och snappa lite frisk luft,
innan vi åker till staden för att; äta på Jop's och se Jägarna 2 kl 21! :D

mmmm!

Lördagsmys i soffan består av två utslagna människor och en söt hund. Har gjort vitlöksdippen, denna gång med lite majonäs, toptoptop! Doppar chipsen, momm!!!

Snart sova varelse jag vill eller inte, det kommer bara.
Ha en fortsatt bra helg! :)

jobbarhelg

När alla andra jagar älgar och annat så kan jag passa på att tjäna pengen!
Idag Lördag: 7 - 20.30
Imorgon Söndag: 7 - 15
Åsså måndagkväll, tisdagkväll. Sen är jag ledig? Den som lever får se.

Något av dessa vintertäcken ska min häst få!
Från myone.se (butik i gbg)

Från Haglunds:


Ett måste är halvhals, funderar på helhals, lite fult dock. Men halsen innehar många muskler och sådant som också mår bra att hålla sig varma faktiskt...

BackToWork!
/ Frida

slipat!

Fredag och min andra lediga dag denna vecka. Skööööönt!
Har slappat hela morgonen. Släppt ut hästen, gått med Tyrzzz och inte ens gjort stallet. Bäd!

Gick in och la mig i soffan och slösade ännu mer pengar på hästgrejer. Men det är behövliga ting och endast något "onödigt" men ytterst användbart, såatte!
Några av grejorna från HÖÖKS hemsida:






Och idag fyller pappa år. Presenten blir: Ta med mig gubben till staden på söndagkväll, bjuda på Jop's och kolla på Jägarna 2. Självklart får han hembakt, bullar och tårtliknande sak till ikväll också!

Först: Stallet och Rida! :)
Sen: Baka och stöka!

JALLA! PUSSSSS / Frida


bidrar till hästbranchen

Haft en ledig dag.
Så började tisdag med Frukostbuffè på Ikea! Riktig "hotellfrukost" och väldigt bra tycker jag! Endast 29 kr!!

Strosade Ikea och hittade lite hemartiklar. Sedan blev det Hööks och yttligare Granngården för att fynda påriktigt! Stallbandage, stall- & fleecetäcke, borstar m.m. :)

RIDSTÖVLAR
Ett par höst/"mildvinter"/vår från Mountain Horse:



FLEECETÄCKE
Lyx i form av Rambo så klart. Man får passa på, fick det nersatt från 1250:- till 350:-

(Lite litet dock, men tänkte bara ha det då vi i framtiden åker ut och tränar/tävlar) Fint som tusan i alla fall!

Har just kommit in efter gjort klart stallet för dagen. Nu återstår bara det roligASTE, ridningen. Men gillar allt det i kring också! Bästa djur!
18.00 ridträning med Janet! 

NU: Fil m. banan och macka! 


feel sick!

En heldag på jobbet = Hinner stoppa i sig (för) mycket gottigheter. Mat & fika hela tiden. Och nu mår jag illa. Antingen blev det för mycket eller har jag stoppat i mig något olämpligt???? Ett pägg för myche?

Ska ta en promenad och andas lite frisk luft, hälla i mig en liter vatten. Sen äta lite vindruvor och chokladkaka. Är sugen trots allt? Öhmöhm!

Hejdåååååå!

15.40

Började jobba 7 imorse, känns som jag kom hit för 2 timmar sedan. Tacka det goda jobbteamet på bygget! Tiden går fort då man har roligt! En eller två grisblink(ar) slutar jag 20.30.

PUSSPUSS!


öööösa!

Hittade två jäst i kylen idag, "bäst före" var igår den 1:a. Snodde ihop en deg och lät jäsa under ridturen. 
 

Jästen tycks fungera och nu 90 böllar fetare. Neh. Men en frysbox till tack... :)

Och här är min häst från idag som jag ska göda tills han blir riktigt rund och ännu mer go, synd han är bullarian!


Nu ska vi ta de lugnt efter en fin dag för oss båda två.
Imorgon har jag ridlektion och söndag jobbar jag från morgon till kvälla! Hörs hej!
Ps. Ha en fin helg! POSS!

hey fridayyyy!

Nu är det (typ) helg IGEN! Fortsätter veckorna i den här farten dröjer det inte länge förän det grå håret kommer... Positivt eller negativt? Återstår att se.

Veckan har däremot inte stuckit ut från den vanliga vardagen tror jag, men detaljer gör så varje dag känns unik ändå!
Aja! Här någon bild från början av augusti - 2011, Gothenburg:



Heldag på Liseberg (Sveriges bästa nöjespark?!) Karuseller, Lotta på Liseberg, parisehjul m.m.:







Nu blir det promenad med Tyra, sen rida, sen jobba.
POSS! / Frida!

bäsen

Nyss blivit bjuden av mästerkock Micke på en god kycklinggryts-middag, tummen upp! 
Nu blir det promenad på några killosar.
Sen ska Tyra och jag duscha för att dö i soffan senare ikväll. Fika och Robinson. Älskar hemmakvällar!





Åhhhh. Denna vecka då jag jobbat kväll känns precis som valptid med Tyra då jag självfallet var hemma dagtid hur mycket som helst med henne. Och jag tror allt och alla kring henne har gjort henne till en sådan bra hund hon är idag. Gullig och lite tjurig! :)

x 2, huh?

Är det meningen att ett hus ska äta skit så man ska behöva städa varenda liten dag i veckan för att ha någorlunda fresh? Ge mig en högre tröskel så all dynga håller sig out from here!

Måndag: Dammsuga hela huset
Tisdag: Dammsuga källarn + skura golvet x 2
Onsdag: Dammsuga mellanplan (huvudplan) + skura golvet x 2
Torsdag: Dammsuga övre plan (sovrum m.m.) + skura golvet x 2
Fredag (IMORGON): Toaletterna från topp till tå!
Helg: Dammsuga, dammsuga, dammsuga....?

Haha, jävla supercleaner. Men att ha "städdag" en eller två ggr/månad håller aldrig här. "Rent"är det inte om man inte håller efter hela tiden...

Ne nu skiter jag i allt och tar en ridtur över berg och dalar med min ädla häst.

PUSSPUSS!


SEPTEMBER!

Höstmånad på riktigt... Har alltid ogillat hösten och lidit av någon slags ångest: Att sommarn är över, skolan börjar, kallt och allmänt jobbigare... Men nu känns det helt annorlunda. Ser fram emot mörkare kvällar, frosten på backen, plocka fram de varmare kläderna osv. Känns skönt med respekten.



Har funderat på att göra en ren hästblogg/djurhemsida. Kna tänka mig att det är smått ointressant för er icke hästfreak att läsa om massa trams hit och dit som kanske inte har någon betydelse? Aaah, äh vi får se. Samtidigt är det kul att skriva av sig, och just häst eftersom det är i stor fokus för mig just nu.

RSS 2.0