HEJSVEJS!
- Ca 1 dl riven ost till gratinering
Ställ ugnen på 225 – 250 grader. Skär lagom stora buketter från kålhuvudet. Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten till de är lagom mjuka (lite tuggmotstånd).
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs bacon och lök i en stekpanna. Vänd ner tomatpure och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.
Lägg blomkålen i ugnssäker form så det täcker botten. Häll sedan över baconröran. Gratinera med riven ost ovanpå tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter.
Eftersom jag försöker detoxa så ska jag ju inte äta rött kött de här dagarna. Utan mycket bättre med grönsaker etc. Ska kolla vad vi har i frysen. Men byter nog ut bacon till broccoli eller ärtor och mer lök som är renande. :)
Lägger in ett inlägg om detox sedan. Det är INTE bantning, det ÄR avgiftning! Haha, men dock kör jag min egna metod som inte är lika strikt, men försöker! :)